Acties in en om de Dorpskerk

Om de band tussen de kerk en het dorp te verstevigen en de dorpskerk weer echt een ontmoetingsplaats te laten zijn voor de hele dorpsgemeenschap worden verschillende maatschappelijke en culturele evenementen en activiteiten georganiseerd in en om de dorpskerk.
Deze evenementen zijn tevens bedoeld als blijk van dank aan de gevers van Actie behoud Dorpskerk.
Actie Dorpskerk

Activiteiten in 2023

Open Monumentendag 9 september

U bent op zaterdag 9 september van 10.00 - 17.00 uur van  harte welkom om een bezoek aan de historische dorpskerk in Piershil te brengen.

De dorpskerk van Piershil is gebouwd in het jaar 1525 en vormt het hart van het dorp. Als gevolg van de waterschade die werd veroorzaakt bij de inundatie tijdens de Tweede Wereldoorlog is de kerk in 1968 geheel herbouwd met de oorspronkelijke materialen. 

Vrijwilligers geven u graag nog meer informatie krijgt over de geschiedenis en het monumentale interieur van de kerk met daarin onder andere:

  • het kerkorgel met 735 pijpen
  • de gebeeldhouwde preekstoel uit 1634
  • de indrukwekkende rouwborden
  • de herenbanken

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Activiteiten in 2022

Voedselkastje CIBUS (december)

In december is naast de kerktoren een voedselkastje geplaatst voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen vanwege de hoge inflatie en energiekosten.

Lees hier meer over dit initiatief van de diaconie.

Open Monumentendag 10 september

Tijdens de Open Monumentendagen is de dorpskerk op zaterdag 10 september geopend tussen 10.30 en 16.30 uur.

U bent dan hartelijk welkom om een bezoek aan de kerk te brengen, waarbij we u graag vertellen over de geschiedenis en het monumentale interieur van de dorpskerk met daarin onder andere:

  • het kerkorgel met 735 pijpen
  • de gebeeldhouwde preekstoel uit 1634
  • de indrukwekkende rouwborden
  • de herenbanken

Orgelspel tijdens uw bezoek

Tijdens uw bezoek wordt op verschillende tijdstippen het kerkorgel bespeeld en worden zowel klassieke orgelwerken als eigen improvisaties ten gehore gebracht.
In de ochtend kunt u luisteren naar orgelspel door Arie Bestebreur en in de middag trekt Jan Hardlooper de registers open van het fraaie kerkorgel.