de zomer is voorbij

De zomer is voorbij!

De zomermaanden liggen al weer achter ons en de herfst heeft zijn intrede gedaan. Ik hoop dat jullie genoten hebben van de vakantie en tot rust zijn gekomen om er weer tegenaan te kunnen. In deze nieuwsbrief deel ik graag over wat ik de afgelopen weken gedaan heb en zoals beloofd ook over wat ik de komende tijd ga doen.

 

Familie Kamp

In de maanden juli en augustus is het een dolle boel op Heidebeek. Allerlei zomeractiviteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Dit jaar heb ik het kinderwerk mogen coördineren voor het Family Camp. Dit is een kamp van een week waar 15 gezinnen aan hebben deel genomen. In deze week krijgen gezinnen onderwijs over aspecten van gezin, huwelijk en persoonlijk. Daarnaast zijn er gezinsactiviteiten en tijden van muziek en aanbidding. Met de kinderen van 6 tot 11 hebben we in 3 groepen een auto van hout gemaakt. Ze hebben er echt van genoten.

 

Cooontact!

“Jeugd met een Opdracht Heidebeek, goedemorgen, u spreekt met Esther van der Heiden.” Dit is een zin die ik de afgelopen weken vaak herhaald heb. Sinds een aantal maanden werken we met een nieuw registratie systeem. Alle aanmeldingen voor welke school dan ook op Heidebeek gaat nu digitaal en komt binnen bij het `Contact en Registratie team`. Ik mag deel uitmaken van dit team wat inhoudt dat ik contact heb met aankomende/potentiële studenten. Zo had ik een tijdje terug een gesprek met iemand die zich aan het aanmelden was voor de DTS. Ik belde haar om te vragen of ze nog wat meer informatie kon geven. Uiteindelijk belandden we in een gesprek wat meer dan een uur duurde waarin ze even haar verhaal kwijt kon en ik haar kon bemoedigen, adviseren en voor haar kon bidden. Ik vind het echt heel gaaf om niet alleen bezig te zijn met informatie te verstrekken maar juist ook met het relationele bezig te zijn. Zo sturen we om de zoveel tijd ook een mailtje naar de studenten die zijn aangenomen met een Bijbeltekst of een woord als bemoediging. Het is gaaf om dan terug te horen dat het heel erg aansluit bij waar ze op dat moment mee bezig zijn of doorheen gaan. Super fijn dat ik de aankomende maanden mag deelnemen in dit team voor 3 dagdelen per week.

 

Op pad

Ik heb de afgelopen tijd 2 reizen mogen maken. De eerste was naar Schotland (Seamill) voor een West-Europese DTS staff bijeenkomst. Deze week was gericht op het verbinden met verschillende DTS staff om ervaringen en kennis uit te wisselen, elkaar te bemoedigen en samen God te zoeken en te aanbidden.

Daarnaast ben ik voor anderhalve week terug geweest naar Pattaya Thailand voor de “YWAM together”. Dit is een conferentie waar rond de 4000 YWAM`ers uit 100 verschillende landen bij elkaar kwamen om te delen wat God aan het doen is over de wereld. Het was gaaf om met zoveel verschillende culturen bij elkaar te zijn. Ik geloof dat God Zichzelf in elke cultuur op een unieke manier laat zien wat maakt dat, als je al die culturen bij elkaar hebt , je een completer beeld krijgt van wie God is. In het midden van de week zijn we met de 4000 YWAM'ers er opuit gegaan om God bekend te maken in de stad Pattaya door middel van verschillende projecten!!! Ik zelf ben met een groepje naar een van de bars gegaan waar ik aan het begin van het jaar relaties heb opgebouwd met 2 vrouwen. Ik had geen idee of ze er nog zouden zijn. Met het voorbij lopen zag ik ze allebei staan en hun gezichtsuitdrukking was onbeschrijfelijk. Ze waren super enthousiast en verrast om mij weer te zien. Het was prachtig om te zien hoe God aan het werk is met een van de vrouwen. We hadden haar de naam Peace gegeven omdat ze een mooi vredig hart heeft. Vorig jaar hadden we voor haar gebeden en toen ervoer ze de liefde en warmte van God in haar hart. Nu vertelde ze mij dat ze erg twijfelde: boeddha of Jezus. Ik vond het mooi dat ze daar zelf over begon omdat het laat zien dat het haar niet loslaat. Het was een geweldige dag waarop zoveel mooie dingen zijn gebeurd. Mensen die hun leven aan Jezus hebben gegeven, wonderen van genezing die God gegeven heeft, mensen die een Bijbel hebben ontvangen!

 

Bedankt maar niet tot ziens ;)

Ze zeggen wel eens : de tijd vliegt. Nou dat kan ik zeker beamen! Het is bijna 2 jaar geleden dat ik begonnen ben bij Jeugd met een  Opdracht Heidebeek. En wat is er veel gebeurd in deze tijd. Niet alleen heb ik veel verschillende landen mogen bezoeken waar ik relaties heb mogen opbouwen en zo Gods liefde kunnen uitdelen maar ook heb ik van dichtbij mogen zien hoe God levens kan veranderen door Zijn liefde en genade. Ik ben zo dankbaar voor de 2 jaar dat ik mee mocht lopen met de DTS studenten in hun leven, hen mocht aanmoedigen, bemoedigen en uitdagen. En ook persoonlijk ben ik zo gegroeid in wie ik ben. Ik wil iedereen die mijn ondersteund door middel van gebed, een gift, een bemoediging op een kaartje of mailtje als reactie op mijn nieuwsbrief super bedanken! Het is gaaf om samen met jullie impact te kunnen hebben in de levens van de studenten, mijn collega's en alle andere mensen die ik ontmoet heb tijdens mijn reizen!

Maar dit is geen bedankt en tot ziens! Ik ben 2 jaar geleden begonnen met het idee om voor 2 jaar een toewijding te maken naar Heidebeek. Ik zou na die 2 jaar kijken wat ik daarna zou gaan doen. Ik ben nu op dat punt aangekomen en u voelt hem al aan komen… ik ben nog niet klaar hier. Ik geniet van mijn werk en wat God in levens doet en het is gaaf dat ik daar deel van uit mag maken. Ik wil hier zeker verder mee gaan. Dat heeft mij doen besluiten om nog 2 jaar bij te tekenen op Heidebeek. Ik zal vanaf november weer betrokken zijn bij de DTS die start in januari. En voor die tijd werk ik in het “Contact en Registratie team”, overzie ik de werktaken die de September DTS studenten zullen hebben op LID (hun eigen huis). Daarnaast zal ik ook meer een coördinerende rol op me nemen en wat evenementen overzien. Zo hebben we in oktober een speciale maaltijd met alle mensen van de basis (120/140 mensen) en een DTS workshop waarin een week gekeken wordt naar de beginselen van een DTS.

Ik ben daarom opzoek naar mensen die mijn team kunnen versterken. Specifiek ben ik op zoek naar mensen die mijn werk financieel willen ondersteunen met een (maandelijkse) gift. Zou u hier over na willen denken? Mocht u deel willen uitmaken van mijn team, kunt u altijd bellen of mailen. Daarnaast hoop ik komende maand ook weer naar het westen van het land te komen om iedereen persoonlijk te ontmoeten en te delen over mijn werk op Heidebeek

 

Gebedspunten

Dankpunten:
- Voor Gods goedheid, Zijn voorziening en Zijn liefde
- Voor de geweldige tijd in Pattaya en dat God grote dingen gedaan heeft op de outreach dag
- De vele mogelijkheden om te groeien in wie ik ben

Gebedspunten:  
- Dat God het werk zal volbrengen wat Hij begonnen is in Pattaya
- Voor alle bedieningen die actief zijn in Pattaya en dat ze meer open deuren zullen krijgen om Gods liefde uit te delen
- Voor het drukke seizoen dat eraan komt, dat ik een balans mag vinden tussen werk en rust
 

Startdatum activiteit: 
zondag, september 30, 2018